Activitate în circumscripție

Problemele locale rămân prioritare pentru mine și știu că, prin dialog și reprezentare, pot contribui la îmbunătățirea situației din județ.

Situația sistemului de educație din Brașov a fost o preocupare de la începutul mandatului, acesta fiind domeniul meu prioritar de acțiune în Parlament:

    • am avut zeci de întâlniri de lucru cu directori de școli din Brașov, Victoria, Făgăraș, Codlea, Râșnov, Rupea, Bunești, Măieruș, Ucea, Săcele sau Bod. Am discutat despre problemele cu care se confruntă educația în județul nostru: abandonul școlar, transportul elevilor, adecvarea finanțării, necesitatea unor programe de tip Școală după Școală și masă caldă în școli.
    • Am participat la o dezbatere organizată de consilierii județeni Brașov alături de ONG-urile din domeniul educației pe problemele specifice ale județului Brașov din acest domeniu și la întâlniri cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Pe probleme de mediu, am participat la dezbaterea publică privind ‘Planul județean de gestionare a deșeurilor în județul Brașov (2020-2025)” şi a Raportului de Mediu în judeţul Braşov și am facilitat întâlniri între primarul din Făgăraș și Agenția Națională pentru Protecția Mediului;

Am promovat buna guvernare la nivel local, prin schimburile de experiență cu primarii de la Bod, Victoria și Sânpetru pentru dezvoltarea capabilității administrative și prin interpelările axate pe performanța consiliilor de administrație a companiilor de stat din județ.

Am participat la emisiuni TV locale și am dezbătut teme relevante pentru județ la Nova TV Făgăraș și Făgăraș TV.

Am susținut o conferință de presă la Făgăraș, împreună cu Marian Spiridon – președintele filialei județene Brașov, și consilierii locali USR PLUS Făgăraș, pe teme relevante pentru comunitatea locală.

Am participat la deschiderea spitalului orășenesc Victoria

Am efectuat o vizită în Franța, cu o delegație a primăriei Victoria, la invitația primăriei din Chevilly-Larue, localitate înfrățită cu orașul Victoria și cu alte trei localități din Franța, Spania și, respectiv, Germania

Am susținut audiențe la cabinetele parlamentare

Am depus, repetat,cereri către diferite instituții privind stadiul proiectelor relevante pentru educație precum catalogul digital, transportul elevilor, variate alte inițiative de educație

La acestea se adaugă diverse alte întâlniri punctuale purtate cu autoritățile locale din Brașov, sau participarea la ședințe ale Consiliului Local Făgăraș.

 

*sursa foto – Bogdan Muraru, CC BY-SA 4.0  via Wikimedia Commons

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău