Susținerea măsurilor de sprijin pentru angajați și angajatori în contextul pandemiei Covid19     Susținerea votului pentru consfințirea existenței UEFISCDI   Susținerea păstrării definiției bullying-ului în forma actuală   Susținerea eliminării unei inechități între sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților și sistemul unitar de…

Pe lângă asigurarea calității activității parlamentare din plen și din cele două comisii, cabinetul parlamentar păstrează dialogul cu cetățenii și reprezentanții Guvernului României.

Îmi doresc ca inițiativele legislative pe care le votez sau chiar propun să rezolve probleme reale din județul nostru. Pentru asta, dialogul permanent cu cetățenii și autoritățile locale este absolut necesar.

Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială este cu atât mai importantă în perioada pandemiei, cu cât în cadrul ei am adoptat măsurile de sprijin pentru angajații afectați de pandemie.

România are nevoie astăzi de legi bine gândite, coerente și echitabile, iar dezbaterea publică este cea mai bună metodă prin care să ne asigurăm că legile sunt adaptate la nevoile oamenilor și sunt cu adevărat implementabile.

De la începutul mandatului sunt secretar în Comisia de Învățământ, Tineret și Sport din Senatul României. Consider că educația este cheia dezvoltării pentru societatea noastră, iar dezbaterile și măsurile adoptate în Comisie pot avea un impact real în viitorul nostru.

Alături de colegii mei senatori, am reușit încă din primele 100 de zile de mandat să votăm asupra unor puncte importante din programul de guvernare al USR PLUS și să corectăm inechități și greșeli moștenite din legislaturile anterioare.

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău