Dezbateri publice

  • Planurile-cadru pentru anul școlar 2021-2022

Prima dezbatere din Comisia de Educație a fost pentru aprobarea planurilor-cadru care detaliază câte ore din fiecare materie vor studia elevii din România. Pentru asta am lansat, alături de deputatul Andrei Miftode, o consultare publică asupra propunerilor venite de la Guvern. Mulțumim celor care ne-au răspuns! Din propunerile venite din partea celor interesați și consultarea cu specialiști din domeniul educației, am semnalat Ministerului Educației nevoia de a porni acest demers mai din timp și de a-l axa pe nevoile elevilor și pe profilul dorit al absolventului. 

  • Situația creșelor din România

Am participat la o întâlnire a parlamentarilor USR PLUS și reprezentanților DGASCP București despre situația creșelor din România. Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru a alinia cerințele de funcționare ale creșelor la realitatea din marile orașe, astfel încât administrațiile locale să poată înființa creșe noi mai ușor. 

  • Depolitizarea funcției de director școlar:

Cu obiectivul de a crește calitatea educației din România, parlamentarii USR PLUS propun depolitizarea numirii directorilor școlari și profesionalizarea managementului din sistemul educațional românesc.

Pentru ca soluțiile propuse să fie implementabile și să producă efecte reale, am avut mai multe runde de dezbateri cu partenerii sociali în urma cărora noi, parlamentarii USR PLUS, vom integra soluțiile propuse în inițiativele legislative ce vor urma. 

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău