Activitate în județul Brașov

Problemele locale rămân în continuare o prioritate pentru mine. Cred deci că este fundamental să cultiv un dialog real și uman cu oamenii care se confruntă zi de zi cu situațiile pe care dorim să le rezolvăm.

În acest sens, în primele 100 de zile de mandat am avut peste 20 de întâlniri de lucru cu directori de școli din Brașov, Victoria, Făgăraș, Codlea, Râșnov, Rupea, Bunești, Măieruș, Ucea, Săcele sau Bod. Am discutat despre problemele cu care se confruntă educația în județul nostru: abandonul școlar, transportul elevilor, adecvarea finanțării, necesitatea unor programe de tip Școală după Școală și masă caldă în școli.

De asemenea, am participat la o dezbatere organizată de consilierii județeni Brașov alături de ONG-urile din domeniul educației pe problemele specifice ale județului Brașov din acest domeniu. Am purtat și alte discuții aplicate cu societatea civilă despre problemele și soluțiile în educație la nivel județean și respectiv național.

Nu în ultimul rând, am participat la ședințele administrației locale și o voi face în continuare atunci când va fi nevoie. Am participat la ședințe ale Consiliului Local Făgăraș, precum și la întâlniri organizate alături de primarul din Bod, în care discuțiile s-au axat pe bune practici și soluții concrete care abordează serviciile educaționale, sociale și administrative în mod integrat. 

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău