Activitate în plenul Senatului

Am participat, de la momentul învestirii în funcția de senator, la toate cele 22 de ședințe de plen și la votul a peste 80 de acte – inițiative legislative și proiecte de hotărâre. 

Pe lângă momente importante precum învestirea Guvernului sau dezbaterea și votul bugetului pentru anul 2021, în primele 100 de zile am avut reușite de care eu și colegii mei senatori putem fi mândri:

    • eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari
    • contribuția la transformarea procesului legislativ din Senat într-unul mai transparent și digitalizat
    • respingerea unor modificări imorale și neconstituționale propuse de PSD-ALDE în favoarea infractorilor
    • respingerea a numeroase inițiative legislative neconstituționale elaborate în legislaturile trecute
    • respingerea finanțării Academiei Oamenilor de Știință din România exclusiv din subvenții de la bugetul de stat, această instituție fiind irelevantă în clasamentele internaționale și având printre membrii ei de bază oameni precum Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu sau Teodor Meleșcanu

Am sprijinit, de asemenea, prin vot, activitatea Parchetului European în România, considerând că este un pas important pentru justiția românească.

Totodată, am susținut inițiativele legislative pentru sancționarea votului dublu în Parlament, fiind pus și în situația de a surprinde și denunța mai mulți parlamentari care foloseau această practică la votul pentru buget.

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău