Soluții

Prin Statut, președintele USRPLUS are câteva prerogative-cheie.

  • Convoacă ședințe ale Biroului Național, Comitetului Politic și Congresului.
  • Coordonează Secretariatul General. Poate declanșa consultarea tuturor membrilor pentru deciziile esențiale.
  • Reprezintă organizația în relațiile cu terții.

Într-un mandat de președinte, voi schimba concret câteva lucruri esențiale:

  1. Voi lansa dezbateri ample înainte de deciziile pe termen mediu și lung, urmate de vot prin referendum intern. Îmi asum declanșarea a 8 referendumuri interne serioase pe parcursul celor 4 ani de mandat.
  2. Voi convoca atât Comitete Politice cât și Congrese pentru a stabili împreună – în mod informat, legitim și reprezentativ: priorități și linii roșii pentru guvernare, strategia politică și relația cu celelalte partide, îmbunătățirea Statutului pentru a garanta un partid robust.
  3. Prin Secretariatul General, voi reforma gestiunea resurselor umane și comunicarea internă – astfel încât fiecare membru și fiecare filială să aibă șansa de a se implica și de a se dezvolta.
  4. La nivelul Secretariatului General, voi implementa o echipă centrală permanentă de suport accesibil și activ pentru toți aleșii locali. Această echipă va dezvolta și va răspândi cunoștințe și jurisprudență.
  5. Voi reseta relația cu societatea civilă și cu experți recunoscuți. Nu suntem auto-suficienți și avem nevoie de ajutor profesionist din exterior. Voi susține crearea fără întârziere a unui think tank care să dezvolte politici publice bine fundamentate și cu plan clar de implementare.

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău