Elena Constantin

Consilier principal - Senat

Perioada de colaborare:
Ianuarie 2021 – prezent

Ultimii 4 ani 

Am fost consilier la Camera Deputaților alături de echipa USR pentru mediu pentru o perioadă de 2 ani și jumătate, experiență care m-a învățat importanța echilibrului, a responsabilității în elaborarea politicilor publice și a planificării pe termen lung. Pasul pe care l-am făcut spre Parlament a fost unul firesc, ca absolventă de licență și master în științe politice și politicile egalității de șanse, stagiară la mai multe instituții publice, stagiară Erasmus și voluntară în zona neguvernamentală în domenii precum educația și participarea civică. În anul 2020 am absolvit și un master în resurse umane.

Următorii 4 ani 

Îmi doresc să mișcăm măcar puțin lucrurile în sensul creșterii echității în sistemul de educație și în sistemul de servicii sociale. Încă din primii ani ai facultății, am înțeles că în conceperea politicilor publice este nevoie, în primul rând, de o fundamentare de calitate și înțelegere a problemei, de o abordare integratoare și de implicarea tuturor actorilor în luarea deciziei. Astfel, mi-am propus să tratez cu foarte mare seriozitate, responsabilitate și într-o manieră echilibrată rolul pe care îl am în Senat în analiza inițiativelor legislative, în conceperea unora noi, precum și în colaborarea cu ministerele și societatea civilă.

CURRICULUM VITAE

Misiunea noastră e să reconstruim o țară, iar piatra de temelie pe care trebuie să o punem e educația oamenilor din România.
Irineu Darău